AVRUPA KOMİSYONU TARAFINDAN TEK PAZARIN İŞLEYİŞİ İLE İLGİLİ ALINAN ÖNLEMLER

AVRUPA KOMİSYONU TARAFINDAN TEK PAZARIN İŞLEYİŞİ İLE İLGİLİ ALINAN ÖNLEMLER21 Nisan 2020 Salı 09:59

Avrupa Komisyonu Tarafından Tek Pazarın İşleyişi İle İlgili Alınan Önlemler

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından gönderilen 10.04.2020 tarihli ve 3674 sayılı yazıda, Avrupa Komisyonu'nun Covid-19 salgını koşullarında AB Tek Pazarı'nda mal, hizmet ve kişilerin serbest dolaşımının sürdürülmesi, Tek Pazar'ın bütünlüğünün korunması ve üye ülkelerce alınan önlemlerin orantılı ve ayrımcı olmayacak şekilde uygulanması amacıyla sınır yönetimi rehberi, seyahat kısıtlaması ve hızlı geçiş sistemi tebliğlerinin yayınlandığı bildirilmekte olup, Ek'te sunulan rehber ve önlemlerle ilgili bilgilerin özetlendiği belirtilmektedir.