Konya-1 °C

BLOG >> KTO RAPORLARI >> HAKAN KARAGÖZ

AVRUPA FUTBOLU ve SPONSORLUK

AVRUPA FUTBOLU ve SPONSORLUK02 Mart 2017 Perşembe 09:59

Futbol, 11 oyuncudan oluşan iki takım arasında topla oynanan ve takım sporudur. Dünyanın en popüler spor dalı olan futbol, 200’ün üzerinde ülkede 250 milyonu aşkın oyuncu ile oynanmaktadır.

oynanmaktadır.
Futbol, Türkçeye, İngilizce’deki “foot” (ayak) ve “ball” (top) kelimelerinin birleşiminden
oluşan “football” kelimesinden geçmiştir. İngilizce’de ayrıca “association football” (birlik futbolu)
terimi ve ABD gibi İngilizce konuşan bazı ülkelerde ise “Soccer” terimi kullanılmaktadır.
FIFA’ya göre futbolun MÖ 300-200 yıllarında Çin’de oynanan cujuya’ya dayandığını
belirtmektedir. Bundan birkaç yüzyıl sonra Japonya’da ilk kez 644 yılında rastlanan kemari adlı
oyun ortaya çıktı. Avrupa’da futbola benzeyen ilk oyun, Antik Yunanistan’da oynanan episkiros
adlı oyundur. Bu oyunun bir benzeri Roma İmparatorluğunda harpastum adıyla oynandı.[Devamı]