BLOG >> KTO RAPORLARI >> MEHMET ÖZÇELİK

AVRO BÖLGESİ’NDE YENİ KORKU: DEFLASYON

AVRO BÖLGESİ’NDE YENİ KORKU: DEFLASYON17 Mayıs 2016 Salı 11:21

2008 küresel ekonomik krizinin ardından piyasalarda bir türlü istenilen hareketliliği yakalayamayan Avro Bölgesi ekonomileri, Şubat ayında açıklanan enflasyon oranlarıyla birlikte deflasyon riskiyle yeniden karşı karşıya kalmıştır. Bir ekonomide toplam arzın, toplam talebi aşması durumunda oluşan deflasyon, bir nevi enflasyonun tam tersi durumu ifade etmektedir. Deflasyon, iktisadi faaliyetlerin canlılığını yitirmesi ve sönük bir devreye girmesi şeklinde açıklanabilir. [Devamı]