Askeri Fabrikalara Tedarikçi Olma İmkanı ve Stratejik İş Birlikleri

Askeri Fabrikalara Tedarikçi Olma İmkanı ve Stratejik İş Birlikleri23 Mayıs 2018 Çarşamba 09:11

Yurt içi tedarik kaynaklarının oluşturulması maksadıyla Bakan onayıyla ilgili kamu veya özel sektör kurum ve kuruluşlarıyla Stratejik İş Birliği Anlaşmaları için “Stratejik İş Birliği Anlaşması Kılavuzu” hazırlanmıştır.

Sayın Üyemiz,

Millî Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü ve Tersaneler Genel Müdürlüğü tarafından Kamu İhale Kanunu kapsamında yapılacak çalışmalara ilişkin usuller belirlenmiş ve yayımlanmıştır (Bakanlar Kurulu kararı için tıklayınız).

Bu kapsamda;

Askeri fabrika ve tersanelerin üretim, bakım, onarım, modernizasyon ve gemi inşa faaliyetlerinde kritiklik arz eden ve yurt dışından temin edilen hammadde, malzeme, yedek parça ve sistemlerin ve/veya bunlarla ilgili hizmetlerin yurt içi tedarik kaynaklarının oluşturulması maksadıyla Bakan onayıyla ilgili kamu veya özel sektör kurum ve kuruluşlarıyla Stratejik İş Birliği Anlaşmaları için “Stratejik İş Birliği Anlaşması Kılavuzu” hazırlanmıştır.

1. Stratejik İş Birliği Mevzuatı için Tıklayınız
  2. Stratejik İş Birliği Anlaşmaları Kapsamında Yerlileştirilecek Malzeme Bilgileri İçin Tıklayınız

Yine aynı kapsamda;

Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü ve/veya Tersaneler Genel Müdürlüğü’nün bakım, onarım, yenileştirme, modernizasyon, imalat ve gemi üretim faaliyetlerinde ihtiyaç duyduğu mal ve hizmetlerin uygun kalite, zaman ve fiyata tedarik edilmesini ve ihtiyaç duyulan alanlarda nitelik ve nicelik yönünden yeterli sayıda istekli havuzu oluşturulması maksadıylaOnaylı Tedarikçi Adayı Değerlendirme Kılavuzu” oluşturulmuştur.

Askeri Fabrikaların sürdürülebilir, kaliteli ve teknik yeterliliğe sahip firmalardan alım yapmasına olanak sağlayan MSY 310-12 Sayılı MSB Askeri Fabrikalar ve Tersaneler Genel Müdürlüğü 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu İstisnalar (3.B) Kapsamındaki Mal ve Hizmet Alımları Yönergesi yayımlanmıştır. Yönerge için tıklayınız

1. Onaylı Tedarikçi Başvurusu: Firmalar tarafından, MSY 310-12 Sayılı Yönerge kapsamında hazırlanan Tedarikçi Adayı Başvuru Formu doldurularak Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü (AFGM) veya AFGM bağlısı Askeri Fabrikalara başvuru yapabilirler. Başvuru formu için tıklayınız
  2. Başvuru Kabulü: Firmaların, Tedarikçi Adayı Başvuru Formu ile başvuru formunda ibraz edilmesi istenen evrakları yetkililer tarafından onaylanmış ve tam olarak sunmaları durumunda başvuruları kabul edilecektir.
  3. Yerinde İnceleme: AFGM tarafından görevlendirilecek Heyet tarafından; Firmanızın idari, teknik ve kalite uygulamalarına yönelik yapılacak değerlendirmeler neticesinde raporlama ve puanlama yapılacaktır. Heyet tarafından yapılacak Firma ziyareti esnasında, Heyetin isteyeceği bilgi ve belgeler Firma tarafından Heyet'e sunulacaktır.
  4. Onaylı Tedarikçi Listesi: Firmaların Onaylı Tedarikçi başvurularının alınması sonrasında başvurularının sonuçlanmasına müteakip Onaylı Tedarikçi Listesi buradan yayımlanacaktır.

Bu çalışmalar kapsamında, firmanız tarafından sağlanacak tüm bilgi ve belgeler, imzalanacak Gizlilik Sözleşmesi kapsamında "GİZLİ" olarak muhafaza edilecektir.

İlgili üyelerimizin bilgilerine sunarız.