Ambalaj Atıkları Piyasaya Süren Yükümlülükleri

Ambalaj Atıkları Piyasaya Süren Yükümlülükleri09 Kasım 2020 Pazartesi 09:06

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinin "Piyasaya sürenlerin yükümlülükleri" başlıklı duyurusu.

T.C. Konya Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün odamıza gödnermiş olduğu yazıda;

İlgi : Bakanlığımızın (Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü) 13.10.2020 tarihli ve 66745475-145.07-E.211538 sayılı yazısı. 27/12/2017 tarih ve 30283 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinin "Piyasaya sürenlerin yükümlülükleri" başlıklı 11. maddesinde, piyasaya sürenler, "ambalaj bilgi sistemine kayıt olmakla, miktara bakılmaksızın bir önceki yıl piyasaya sürdüğü, ithal ettiği, ihraç ettiği ürünlerin ambalajları için ambalaj bilgi sistemi üzerinden her yıl Mart ayı sonuna kadar bildirimini yapmakla, Ambalaj Bilgi Sistemine kaydolduğu yıl dâhil olmak üzere, faaliyete başladığı yıldan itibaren bildirimde bulunmadığı yılları da kapsayacak şekilde piyasaya sürdüğü ambalajlara ilişkin ambalaj bilgi sistemi üzerinden bildirim yapmakla" yükümlü tutulmuştur. Bu kapsamda; ambalaj bilgi sistemi üzerinde, ilimizde faaliyette bulunan piyasaya süren işletmelerin belgelendirme yükümlülükleri dahil bildirim işlemlerinin 01/12/2020 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Bilgilerinize sunulur.