Akkuyu Nükleer Santrali Yerli Tedarik hk.

Akkuyu Nükleer Santrali Yerli Tedarik hk.28 Mart 2018 Çarşamba 08:39

Akkuyu Nükleer Santrali Yerli Tedarik hk.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alınan ekli 20.03.2018 tarih ve 4731 sayılı yazıda belirtildiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Rusya Federasyonu Hükümeti arasında Akkuyu Sahası’nda bir Nükleer Güç Santrali (NGS)’nin tesisine ve işletilmesine dair anlaşmanın 12.05.2010 tarihinde imzalandığı ve ülkemizin ilk nükleer santralinin kurulması çalışmalarına başlandığı ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, Akkuyu NGS Projesi ihale çalışmalarının özel hukuk hükümlerine göre kurulmuş olan santralin sahibi ve gelecekteki işletmecisi Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından yürütülmekte olan ihale prosedürlerine ve ihaleye girecek şirketlerde aranan şartlara ilişkin detaylar  ekte yer almaktadır.

Bilgi alınması rica olunur.

EK için tıklayınız

Detaylı Bilgi İçin: