Konya-2 °C

AFGANİSTAN'DAKİ YENİ VİZE UYGULAMALARI

AFGANİSTAN'DAKİ YENİ VİZE UYGULAMALARI21 Aralık 2017 Perşembe 10:35

AFGANİSTAN'DAKİ YENİ VİZE UYGULAMALARI

Afganistan Ticaret ve Sanayi Odası (ACCI) tarafından Kabil Ticaret Müşavirliğimize iletilen e-postaya atfen, Afganistan'a gelecek iş insanları ve yatırımcılar için, Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nda, kapıda vize uygulamasına geçildiği belirtilmektedir. Bu itibarla, Afganistan'a seyahat edecek iş insanı ve yatırımcılar hakkında Kabile geleceği hafta ACCI'ye (Mr. Omid Ghafoorzai, +93 (0) 75 202 58 54, ftip@acci.org.af) bilgi verilmesi talep edilmekte olup, kapıda vize için gerekli diğer adımlar aşağıda yer almaktadır.

• Son 6 ayda alınmış noter onaylı ticaret sicili

• Noter onaylı, minimum 100.000 ABD Dolan bulunan banka hesap durumu

• Geçerli bir fotoğrafın bulunduğu doldurulmuş vize başvuru formu

• Firmanın geçerli adresini belirten geçerli bir ticari doküman

• Vize başvuru ücretinin ödenmiş olması

• Firmanın orijinal mektubu

• Sabıka kaydı

Detaylı bilgi ayrıca http://www.econsulate.gov.af/en/visa/visa-services-of-the-islamic-republic-ofafghanistan. html adresinde yer almaktadır. Ticaret Müşavirliğimizce, iş insanları ve yatırımcılarımıza büyük kolaylık sağlayacağı değerlendirilen uygulamada yürürlüğe girdiği ilk dönemlerde çeşitli sıkıntılar ile karşılaşılabileceği ifade edilmektedir. Üyelerimizin bilgi ve dikkatlerine sunulur.