AEB ÜLKELERİNE FORM-A BELGESİ DÜZENLENMESİ

AEB ÜLKELERİNE FORM-A BELGESİ DÜZENLENMESİ16 Kasım 2021 Salı 09:51

AEB ÜLKELERİNE FORM-A BELGESİ DÜZENLENMESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen: Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi (MEDOS) üzerinden Rusya Federasyonu'na Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A) Belgesi düzenlenmemesi amacıyla teknik çalışmanın yapıldığı bildirilmişti.

Bu defa, ekte bir örneği sunulan yazıya istinaden Avrasya Ekonomik Birliği üyesi tüm ülkelere FORM-A Belgesi düzenlenmemesini teminen, MEDOS'ta gerekli teknik çalışma tamamlandığı bildirilmektedir.

Ek: AEB Ülkelerine FORM-A Belgesi Düzenlenmesi hk.-sayfalar-2.pdf