ADR Taşıt Durum Tespit Belgesi Hk.

ADR Taşıt Durum Tespit Belgesi Hk.04 Kasım 2019 Pazartesi 15:19

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan bir yazıda; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün yazısına atıfla, 31 Aralık 2015 tarihli ve 29579 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile trafik siciline tescilli ADR/Taşıt Uygunluk Belgesi olmadan faaliyette bulunan 2014 ve öncesi model yılına sahip eski taşıtlara, belirlenen takvime uygun olarak “Taşıt Durum Tespit Belgesi” alma zorunluluğu getirildiği belirtilmekte olup 01/07/2016 tarihinden itibaren 3 yılı aşkın bir zamandır bu işlemin gerçekleştirildiği, bu zaman zarfında piyasada bulunan tüm araçların kayıt altına alındığı belirtilmektedir. Ayrıca, Türk Standartları Enstitüsü tarafından, uygulamanın kötüye kullanılmasına mahal vermemek için yeni yayımlanan yönetmelik kapsamında Taşıt Durum Tespit Belgesi düzenleme işlemine 31 Aralık 2019 tarihinde son verilmesi talep edildiği bildirilmektedir.

Bu kapsamda, 24/04/2019 tarihli ve 30754 sayılı Resmi Gazete’de yeniden yayımlanan Yönetmeliğin Geçici Madde 1 hükmü kapsamında tüm eski araçların ADR/Taşıt Uygunluk Belgesi almalarının zorunlu olduğu 31/12/2019 tarihinden sonra Taşıt Durum Tespit Belgesi Düzenlenmesine son verileceği belirtilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.