ADR Kapsamı ve Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Rapor

ADR Kapsamı ve Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Rapor 09 Temmuz 2014 Çarşamba 15:43

Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR), 27 Avrupa Birliği üyesi olmak üzere Türkiye’nin de içinde bulunduğu toplam 46 ülkenin taraf olduğu uluslararası bir anlaşmadır. 1 Ocak 2014 tarihi itibarıyla ulusal mevzuat olarak anlaşma koşulları yürürlüğe girmiştir.

ADR, yalnızca karayolu taşımacılığını ilgilendiren bir düzenleme olmayıp, tehlikeli maddenin bir noktadan diğer noktaya ulaşmasında rol alan tüm firmaları (üreteni, alıcıyı, taşıyanı, boşaltanı, depolayanı, ambalajlayanı, elleçleyeni, aracı süreni, hatta aracı üreteni) yükümlülük altına alan bir uygulamadır.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 22 Mayıs 2014’de TMGD Tebliği ile Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) görev yetki ve sorumlulukları belirlenmiş olup, 24 Ekim 2013 tarihinde yürürlüğe giren Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Taşınması Yönetmeliği gereği, 1 Eylül’den itibaren TMGD istihdamı veya hizmet alımı Türkiye’de de zorunlu hale gelmektedir.

• ADR Belgesi’ne Sahip Olmak Neden Zorunludur?
  • ADR Gereği Zorunlu Hale Helen Eğitimler Nelerdir?
  • Hangi Maddeler Tehlikeli Madde Statüsündedir?
  • Test, Sertifika Ve Muayene İşlemlerini Kim Yapar?
  • Basınçlı Kaplar ve Konteynerlerin Test ve Muayenesi Nerede Yapılır?
  • Tehlikeli Madde Taşımacılığı Mesleki Yeterlilik Eğitimi,
  • Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Olma Şartları,
  • İşletmelerin Sorumlulukları ve Yükümlülükleri,
  • TMGD İstihdam Etme Muafiyeti.

Konu ile ilgili daha geniş bilgi için tıklayınız.

Bilgilerinize sunarız.