7143 Sayılı Yasa kapsamında vadesi geçmiş yıllık aidat ve munzam aidat borçlarının yapılandırması05 Haziran 2018 Salı 12:15

ÜYELERİMİZE DUYURU

18.05.2018 tarih ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önceki üye aidatı ve munzam aidat borçlarına yeniden yapılandırılma imkanı getirilmiştir.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyen üyelerimizin, 31.07.2018 tarihine kadar dilekçe ile Odamıza  müracaat etmeleri gerekmektedir.

Bu kapsamda, geçmiş dönem aidat borç asılları, 31 Temmuz 2018 tarihine kadar tek seferde ödenebileceği gibi, ilk taksit Temmuz 2018 tarihinde başlamak üzere 6 eşit taksitte de ödenebilmektedir.

Vergi mükellefiyetinin sona erdiği tarihten sonra, tahakkuk etmiş aidat borç asılları ile faizlerinin tahsilinden vazgeçilmesi için vergi dairesi terk yazısının aslı ile başvuruda bulunulması gerekmektedir. Bu üyelerin vergi kaydının silindiği tarihten önceki borçları için yapılandırma yapılabilecektir. Vergi mükellefiyetini sona erdiren üyelerimizin kayıtlarının da terkin edildiğinin Ticaret Sicili Müdürlüğümüzden teyit edilmesi uygun  olacaktır.

Üyelerimizin bilgilerine sunulur.

• 2018 yılı aidatları yapılandırma kapsamında değildir.