6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun Getirdiği Yenilikler

6102 Sayılı Türk Ticaret  Kanunu’nun Getirdiği  Yenilikler18 Temmuz 2012 Çarşamba 13:57

1 Temmuz tarihi itibariyle ticaret hayatımızda yeni bir dönem başladı. Yürürlüğe giren yeni Türk Ticaret Kanunu ile özel sektörümüz dünya ile rekabetinde büyük bir avantaja sahip olmuştur.

6102 sayılı TTK 13.01.2011 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmiş ve 14.02.2011 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanmış ve ağırlıklı hükümleri açısından 01.07.2012 yürürlük tarihi olarak belirlenmiştir. 6102 sayılı TTK, Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra kamuoyundan ve iş dünyasından gelen eleştiri ve öneriler çerçevesinde tekrar gözden geçirilmiş ve Kanun yürürlüğe girmeden 30.06.2012 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 6335 sayılı Kanunla değiştirilmiştir.

6102 sayılı TTK ile ticaret hayatında reform niteliğinde önemli değişiklikler yapılmıştır. Bu değişiklikler özellikle ticari defterler, ticari belgeler, internet sitesi, şirketlerin kuruluşu, şirkete borçlanma yasağı, denetim, yönetim kurulu üyelerinin nitelikleri ve sayısı, yönetim kurulu ve genel kurul toplantılarının yapılması, şirketlerin birleşmesi, bölünmesi ve tür değiştirmesi konularında yoğunlaşmaktadır. Bu değişiklikler ticari işletme sahipleri ve sermaye şirketlerinin yöneticilerini yakından ilgilendirmektedir. Bu çalışmada söz konusu hususların bazılarına genel hatlarıyla yer verilmiştir.

Üyelerimizin bilgilerine saygılarımızla sunulur.

60 soruda yeni türk ticaret kanunu kitabı için tıklayınız.

6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu için tıklayınız(Değişiklikler İşlenmiş)

6103 Sayılı Türk Ticaret Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun için tıklayınız. (Değişiklikler İşlenmiş)