BLOG >> KTO RAPORLARI >> AHMET ÇELİK

6098 SAYILI TÜRK BORÇLAR KANUNU KİRA SÖZLEŞMELERİNİN SONA ERMESİ

6098 SAYILI TÜRK BORÇLAR KANUNU KİRA SÖZLEŞMELERİNİN SONA ERMESİ19 Ocak 2015 Pazartesi 13:17

6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun 347. Maddesi, 1.7.2012 tarihi itibariyle 10 yıllık uzama süresini doldurmuş kira sözleşmeleri için yürürlüğe girmiştir. Buna göre; kiraya veren, 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren bu süreyi izleyen her uzama yılının bitiminden en az üç ay önce bildirimde bulunmak kaydı ile hiçbir sebep göstermeksizin sözleşmeyi sona erdirebilecektir.

Kanun hükümlerinin yürürlüğe girmesiyle birlikte, konut ve işyeri kiralarında kiraya verenleri ve kiracıları, sözleşmelerin feshi konusunda etkileyecek önemli değişiklikler getirilmiştir. [Devamı]