BLOG >> KTO RAPORLARI >> GİZEM ERİM

3 BÜYÜK KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞU VE TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU

3 BÜYÜK KREDİ DERECELENDİRME KURULUŞU VE TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTU30 Ocak 2018 Salı 10:25

Dünyada sermaye dolaşımının serbestleşmesi, hacim ve büyüklüğünün artması bununla birlikte yeni yatırım araçlarının devreye girmesi gibi etkenler tüm ülke piyasalarının seyrini etkilemiştir. Özellikle gelişmekte olan ülke piyasaları için çok önemli bir fon kaynağı olan uluslararası sermaye, kredi derecelendirme kuruluşlarının raporları doğrultusunda şekillenmeye başlamıştır.

Belli aralıklarla kulağımıza çalınan kredi derecelendirme kuruluşlarına, haberlerde ve gazete manşetlerinde “Kredi notu açıklandı” gibi cümlelere sıklıkla rastlamaktayız. [Devamı]