2023: KONYA FUARCILIK MERKEZİ

2023: KONYA FUARCILIK MERKEZİ26 Haziran 2014 Perşembe 16:17

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, oda yönetimi ile birlikte KTO Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, “2023: Konya Fuarcılık Merkezi” projesini tanıttı.

“2023: KONYA FUARCILIK MERKEZİ”

Başkan Öztürk yaptığı sunumda projenin detaylarını açıkladı:

2023: Konya Fuarcılık Merkezi projemiz üç aşamalı bir plan üzerine kurulmuştur. İlk aşama olarak; KTO Uluslararası Fuar Merkezi’ni, 66.000 m² kapalı, 20.000 m² açık alanı ve toplamda 86.000 m² ile Türkiye’nin 3. büyük, Anadolu’nun en büyük fuar merkezi haline getirdik.

2015 yılında düzenlenecek Tarım Fuarı’nda 400 bin ziyaretçi hedeflemekteyiz. Bu rakam ile Türkiye’nin en büyük üç ihtisas fuarından biri Konya’da düzenlenmiş olacak. Böylelikle “2023: Konya Fuarcılık Merkezi hedefinde en büyük adımı atmış olacağız.

2023’ün fuarcılık merkezinin Konya olacağını söylemek bir hayal değil çok rahatlıkla gerçekleştirilecek bir hedeftir. Bu hedefi gerçekleştirmek için ikinci aşama planımız ise fuar merkezimizde 6 holün tamamının dolacağı en az altı fuar yapılmasıdır. Makine, yapı, gıda, döküm ve tohum-hayvancılık fuarlarını da tarım fuarı gibi marka fuarlar haline getireceğiz. Buna ilave olarak dört holün tam dolacağı dört fuar daha yaparak 2017 yılı itibariyle toplam 2 milyon ziyaretçi hedefine ulaşmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla projemiz üzerinde çalışıyoruz.

Bu aşamayı gerçekleştirerek başlayacağımız “2023: Konya Fuarcılık Merkezi” projemizin üçüncü aşaması olan; şu an mevcut 6 hol olan Fuar Merkezimizi 12 hole çıkarmaya yönelik projemiz üzerinde çalışmalarımız sürdürüyoruz. Bu proje ile fuar merkezimizi; 132 bin m² kapalı, 80 bin m² açık olmak üzere toplam 212 bin m² teşhir alanına ve 19 bin m² dolaşım alanına sahip, Türkiye’nin en büyük fuar merkezi yapacağız.

Bu özellikte bir fuar merkezi Konya’yı, 2023 yılında Türkiye’nin fuarcılık merkezi yapacaktır. Fuar merkezimiz hem Konya ekonomisine her birinin katkısı 30 Milyon TL olan uluslararası marka fuarlar kazandıracak hem de şehrimiz sektörlerinin yurt dışına açılan kapısı olacaktır.

KONUŞMA METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

SUNUM İÇİN TIKLAYINIZ