BASIN ODASI

2021'in İlk 9 Ayında İhracat Rekoru

2021'in İlk 9 Ayında İhracat Rekoru20 Ekim 2021 Çarşamba 11:34

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıkalann, Eylül ayı ve ilk 9 aylık ihracat rakamlarını değerlendirdi.

Konya’nın 2021’in ilk 9 ayında, geçen senenin toplam ihracatından fazla ihracat yaptığını belirten Başkan Öztürk, 2021’in tamamında 3 milyar dolara yakın bir ihracat rakamı beklediklerini söyledi. Başkan Öztürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“İlimizin Eylül ayı ihracat rakamı 254 milyon 324 bin 640 Dolar olarak gerçekleşmiştir. Konya’nın ihracatı 2020 yılının aynı ayına göre yüzde 25,23 oranında artış göstermiştir. 2021 yılı ilk dokuz ayını kapsayan Ocak – Eylül dönemi ihracat rakamımız da 2 milyar 189 milyon Dolar’dır. 2021 yılı ilk dokuz aylık rakamı, 2020 yılı ilk dokuz aylık rakamı göre Türkiye’nin yüzde yüzde 36 artarken Konya’nın yüzde 43,15 artış göstermiştir. İlk 9 aylık rakamla şehrimiz 2020’de on iki ayda yaptığımız toplam ihracattan daha fazla ihracat yapmıştır. Bu rakamla Konya en fazla ihracat yapan ilk 10 şehir arasında yer almaktadır. 2021’in tamamında 2,9 milyar dolar ila 3 milyar doalr arasında bir ihracat rakamı beklemekteyiz. Böylelikle şehrimiz 3 milyar dolar ihracat bandına yaklaşmış olacaktır. Hedefimiz 2023’te ilk 10 ihracatçı şehir arasında yer almaktır. Bu hedef için ihracatçılarımızla işbirliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. Emeği geçen tüm tüccar sanayicilerimize ve firma çalışanlarımıza teşekkür ediyor, baaşrılarının devamını diliyorum.”

Konya Ticaret Odası olarak ihracat artışı, ihracatçı firma sayısınına artışı konularında programlı olarak çalışmaya devam ettiklerini ifade eden KTO Başkanı Selçuk Öztürk, oda bünyesinde kurdukları listofcompany.com internet sitesi ile Konya’nın tüm ihracatçı firmlarına dünyanın dört bir köşesinden erişimi mümkün hale getirdiklerini, Konya’nın sektörlerini ve firmların ürünlerini bu sayede tüm ülklerden firmaların tanıtımına sunduklarını ifade etti.