2021/9 Sayılı Tebliğ- Kullanılmış veya Yenileştirilmiş Eşya

2021/9 Sayılı Tebliğ- Kullanılmış veya Yenileştirilmiş Eşya18 Ekim 2021 Pazartesi 11:58

2021/9 Sayılı Tebliğ- Kullanılmış veya Yenileştirilmiş Eşya

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Odamıza iletilen yazıda, Ticaret Bakanlığından alınan yazıya atfen; kullanılmış veya yenileştirilmiş eşya ithalatına ilişkin usul/esasları belirleyen ve 31.12.2020 tarihli 31351 sayılı (3. Mükerrer) Resmi Gazete’de yayımlanan 2021/9 Sayılı Kullanılmış veya Yenileştirilmiş Eşya İthalatına İlişkin Tebliğ’in güncellenmesine dair görüş talep edilmektedir.

Bu itibarla, Tebliğ’de gündeme getirilecek değişiklik önerilerinin ve ilave edilebilecek diğer hususlara yönelik görüş, öneri ve değerlendirmelerin, "Görüş Bildirim Formu" doldurularak (Açıklama kısmında tebliğ maddesi, değişiklik önerisi ve gerekçe belirtilerek) en geç 27 Ekim 2021 saat 17.00’ye kadar Odamıza mail yolu ile (tir@kto.org.tr) iletilmesi beklenmektedir.

Ekler:

Ek 1: 2021/9 Sayılı Kullanılmış veya Yenileştirilmiş Eşya İthalatına İlişkin Tebliğ

Ek 2:  Tebliğ Eşya Listesi

Ek 3: Görüş Bildirim Formu