2021 Yılı İşgücü Piyasası Araştırması

2021 Yılı İşgücü Piyasası Araştırması22 Mart 2021 Pazartesi 08:45

T.C. TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün odamıza göndermiş olduğu yazıda;

15 Temmuz 2018 tarih ve 30479 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren, 4 sayılı “Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar İle Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkındaki” Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ve Kurumumuz 2018-2022 yıllarını kapsayan Stratejik Planı gereği yerel düzeyde yılda en az bir defa işgücü piyasası araştırması gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda, 2021 yılı İşgücü Piyasa Araştırması (İPA) 22 Mart – 30 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

İşgücü Piyasası Araştırmasının, Kurumumuzca sunulan birçok hizmete girdi sağlayacağı düşünülmektedir. Çalışma kapsamında tespit edilen açık işler işgücü talebine ve nihayet istihdama dönüştürülmeye çalışılacaktır. Ayrıca, araştırma kapsamında tespit edilen açık iş, temininde güçlük çekilen meslekler ile gelecek dönemde ihtiyaç duyulacak mesleklere ilişkin verilerin Yıllık İşgücü Eğitim Planı hazırlanırken, ilgili yönetmelikler gereği dikkate alınması gerekmektedir.

Araştırma sadece istatistiki amaçlarla yapılmakta olup, derlenecek bilgiler Konya Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından işgücü piyasası taleplerinin belirlenmesinde kullanılacak ve daha iyi hizmet sunmamızda bize yol gösterecektir.

İşveren taleplerinin doğru olarak tespit edilebilmesi araştırmanın sıhhati açısından son derece önemlidir. Bu amaçla içinde bulunduğumuz mevcut şartlar da dikkate alınarak; telefon, elektronik posta veya işverenlere verilecek linkteki veri girişinin yapılması suretiyle bilgi formlarının uygulanması sağlanacaktır.

Bilgilerinize sunulur.