2020-2021 DÖNEMİ HEDEF VE ÖNCELİKLİ ÜLKELER LİSTESİ

2020-2021 DÖNEMİ HEDEF VE ÖNCELİKLİ ÜLKELER LİSTESİ10 Ekim 2019 Perşembe 09:27

2020-2021 DÖNEMİ HEDEF VE ÖNCELİKLİ ÜLKELER LİSTESİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı’nın yazısına atfen, Pazara Giriş Komitesi’nin 27 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilen 10. Toplantısı akabinde, Komite üyelerinin görüş ve değerlendirmeleri ışığında, 2020-2021 dönemi Hedef ve Öncelikli Ülkeler listesinin belirlendiği belirtilmektedir.

Söz konusu ülkeler aşağıda sıralanmaktadır:

Hedef Ülkeler: Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Brezilya, Çin Halk Cumhuriyeti, Etiyopya, Fas, Güney Afrika Cumhuriyeti, Güney Kore, Hindistan, Irak, İngiltere, Japonya, Kenya, Malezya, Meksika, Özbekistan, Şili, Rusya

Öncelikli Ülkeler: Almanya, Azerbaycan, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Çekya, Demokratik Kongo, Endonezya, Fildişi Sahili, Filipinler, Fransa, Gana, Gürcistan, İran, İtalya, Kanada, Katar, Kazakistan, Mısır, Nijerya, Pakistan, Polonya, Romanya, Senegal, Sırbistan, Tanzanya, Ukrayna, Vietnam