2014 Yılında Teftiş Yapılacak Alan Ve Sektörler

2014 Yılında Teftiş Yapılacak Alan Ve Sektörler21 Ocak 2014 Salı 13:27

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından gerek iş sağlığı ve güvenliği gerekse işin yürütümü yönünden 2014 yılında uygulamaya konan programlı teftişler kapsamında Türkiye çapında gerçekleştirilecek denetimler riskleri belirlenen, alan, işkolu ya da sektörlerde gerçekleştirilecektir.

İşin yürütümü yönünden “Gemi Yapımı, Deniz Taşımacılığı ve Ardiye ve Antrepoculuk işkolunda faaliyet gösteren liman işyerleri, Kargo Hizmeti Veren İşyerleri, Dinlenme Tesisleri, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri, Lokanta ve Hazır Yemek İmalatı Yapan İşyerleri, Hazır Beton, Tuğla-Kiremit, Gübre-Yem, Mermer Ocakları ve İşleme Tesisleri ile 50’den Fazla İşçi Çalışan Tarımsal İşletmelerin” denetimi gerçekleştirilecektir.

İş sağlığı ve güvenliği yönünden “Yeraltı ve Yerüstü Maden İşletmeleri, Mobilya Sektörü, Tarım Sektörü, Atık Su Arıtma Tesisleri, Yapı İşyerleri, Büyük İnşaat işyerleri, Elektrikli Teçhizat İmalatı, Fabrikasyon Metal Ürünleri, Kimyasal Ürünler İmalatı, Mineral Ürünler İmalatı, Patlayıcı Madde İmalatı, Kimyasal Gübre ve Azot Bileşiklerinin İmalatı, Motorlu Kara Taşıtı İmalatı, Makine ve Ekipman İmalatı, Parlayıcı ve Patlayıcı Kimyasalların Depolanması, Tekstil Ürünlerinin İmalatı, Kağıt Ürünlerinin İmalatı, Ana Metal Sanayii, Büyük Endüstriyel Kazaların Önlenmesi ve Etkilerinin Azaltılması Hakkındaki Yönetmeliğe İlişkin Uygulama Kapasitesinin Araştırma Programlı Teftişleri” planlanmıştır.

2014 yılında gerçekleştirilecek iş teftişleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki sunumdan ulaşabilirsiniz.

Sunum için tıklayınız...
Yeni Teftiş Yaklaşımı ve 2014 Yılı Teftiş Yapılacak Alan ve Sektörler Bilgilendirme Toplantısı videosu için tıklayınız.