TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ

Tüketici Güven Endeksi 2017 Haziran ayında azaldı.

Tüketici güven endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre %3,8 oranında azaldı; Mayıs ayında 72,8 olan endeks değeri Haziran ayında 70 oldu.

Tüketici Güven endeksindeki azalış; hanenin maddi durum, genel ekonomik durum, işsiz sayısı ve tasarruf etme ihtimali beklentileri değerlendirmelerinin kötüleştiğini göstermektedir.

tuketici-002.jpg

Bu çalışma yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Çalışmada yer alan analiz ve değerlendirmeler yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Veriler kamuya açık ve güvenilir olduğu düşünülen kaynaklardan derlenmiştir. Çalışmadaki bilgiler Konya Ticaret Odası için bağlayıcı değildir.