TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ

2018 Nisan ayında tüketici güveni arttı.

Tüketici güven endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre %2,8 oranında azaldı; Nisan ayında 71,9 olan endeks Mayıs ayında 69,9 oldu.

Tüketici Güven endeksindeki azalış; hane maddi durum, genel ekonomik durum, işsiz sayısı ve tasarruf etme ihtimali beklentileri değerlendirmelerinin iyileştiğini göstermektedir.

tuketici-005.jpg

Kaynak: TUİK

Bu çalışma yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Çalışmada yer alan analiz ve değerlendirmeler yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Veriler kamuya açık ve güvenilir olduğu düşünülen kaynaklardan derlenmiştir. Çalışmadaki bilgiler Konya Ticaret Odası için bağlayıcı değildir.