SANAYİ ÜRETİM ENDEKSİ

2016 Temmuz ayında sanayi üretimi bir önceki aya göre %7,0 azaldı.

Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2016 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre

►Madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %-5,3,

►İmalat sanayi sektörü endeksi %-7,7,

►Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %-3,2 azaldı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %4,9 azaldı.

Sanayinin alt sektörleri (2010=100 temel yıllı) incelendiğinde, 2016 yılı Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre

►Madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi %-0,8,

►İmalat sanayi sektörü endeksi %-6,5 azalırken,

►Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise %3,1 arttı.

Sanayi Üretim Endeksi (2010=100), TEMMUZ 2016

adsiz-006.jpg

İmalat Sanayi Kalemler Aylık Değişim

ARTAN

AZALAN

Diğer ulaşım araçlarının imalatı

%11,8

Diğer imalatlar

%-30,2

Deri ürünleri imalatı

%6,7

Elektrikli teçhizat imalatı

%-21,7

Makine ve ekipman kurulum ve onarımı

%3,1

Ağaç ve mantar ürünleri imalatı

%-16,1

Bu çalışma yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Çalışmada yer alan analiz ve değerlendirmeler yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Veriler kamuya açık ve güvenilir olduğu düşünülen kaynaklardan derlenmiştir. Çalışmadaki bilgiler Konya Ticaret Odası için bağlayıcı değildir.