1.2. CARİ AÇIK

Ödemeler Dengesi: Kasım 2016

Cari Açık, bir önceki yılın Kasım ayına göre 32 milyon dolar artarak 2,2 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Alt kalemler itibarıyla bakıldığında,

Dış ticaret açığının 199 milyon dolar azalarak 2,8 milyar dolar oldu,

Hizmetler dengesi fazlası 292 milyon dolar azalarak 1 milyar dolara geriledi.

cari.jpg

Bu çalışma yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Çalışmada yer alan analiz ve değerlendirmeler yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Veriler kamuya açık ve güvenilir olduğu düşünülen kaynaklardan derlenmiştir. Çalışmadaki bilgiler Konya Ticaret Odası için bağlayıcı değildir.