1.2. CARİ AÇIK

Ödemeler Dengesi: Temmuz 2016

Cari Açık, bir önceki yılın Temmuz ayına göre 523 milyar dolar azalarak 2,6 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Alt kalemler itibarıyla bakıldığında,

Dış ticaret açığının 2,1 milyar dolar azalarak 3,7 milyar dolar oldu,

Hizmetler dengesinden fazlasının 1,4 milyar dolar azalması cari açıktaki gerilemeyi sınırlandırmıştır.

cari-acik-003.jpg

Bu çalışma yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Çalışmada yer alan analiz ve değerlendirmeler yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Veriler kamuya açık ve güvenilir olduğu düşünülen kaynaklardan derlenmiştir. Çalışmadaki bilgiler Konya Ticaret Odası için bağlayıcı değildir.