1.2. CARİ AÇIK

Ödemeler Dengesi: Mart 2018

Cari açık, Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 1,7 milyar $ artarak 5,4 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bunun sonucunda yıllık bazda cari açık ise 57 milyar $ olarak gerçekleşti.

Cari açığın artmasında; dış ticaret açığı ve birincil gelir dengesi açığının artması etkili olmuştur.

cari-acik-005.jpg

Kaynak: TCMB

Bu çalışma yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Çalışmada yer alan analiz ve değerlendirmeler yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Veriler kamuya açık ve güvenilir olduğu düşünülen kaynaklardan derlenmiştir. Çalışmadaki bilgiler Konya Ticaret Odası için bağlayıcı değildir.