1.2. CARİ AÇIK

Ödemeler Dengesi: Ekim 2017

Cari açık Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre 2,1 milyar $ artarak 3,8 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Bunun sonucunda yıllık bazda cari açık ise 41,9 milyar $ olarak gerçekleşti.

Cari açığın artmasında; dış ticaret açığı artması, birincil gelir dengesi altındaki yatırım kalemindeki net çıkışların artması ve hizmet dengesi altındaki seyahat gelirlerinin artması etkili olmuştur.

cari-001.jpg

Kaynak: TCMB

Bu çalışma yalnızca bilgilendirme amaçlıdır. Çalışmada yer alan analiz ve değerlendirmeler yatırım tavsiyesi olarak yorumlanmamalıdır. Veriler kamuya açık ve güvenilir olduğu düşünülen kaynaklardan derlenmiştir. Çalışmadaki bilgiler Konya Ticaret Odası için bağlayıcı değildir.